Politica de confidentialitate sau Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR)

SC Shopaholic’s Universe SRL (denumita in continuare „ AShopaholic’s Universe”), persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Str. Drumul Taberei nr.39, bl OS4, sc.5, et. 9, ap. 200, sector 6, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/16214/2018 cod unic de înregistrare CUI 40135970, va transmitem aceasta Politica de Confidentialitate pentru a va explica modul in care prelucram si protejam datele cu caracter personal.

Ce date colectam?

Acest document cuprinde informatiile despre datele personale colectate de www.shopaho.ro (administrat de SC Shopaholic’s Universe SRL) în calitate de Operator al datelor personale pe care dumneavoastra (in calitate de Membru sau Client) ni le furnizati, pentru activitatea de comert electronic prin intermediul site-ului www.shopaho.ro.

SC Shopaholic’s Universe SRL colecteaza urmatoarele informatii: Numele si prenumele, adresele poștale, numerele de telefon, adresele de email, contul bancar, informatiile pe care le introduceti in momentul in care va creati un cont pe www.shopaho.ro, orice informatie pe care o furnizati, comportamentul pe www.shopaho.ro, interesele dumneavoastra.

AShopaholic’s Universe poate sa colecteze si date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatiile de conectare, locul de unde se face accesul, ora vizitei, setarea fusului orar, sistemul de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil, nume si versiune browser internet, tipurile si versiunile extensiilor de browser (plug-in), inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site. Aceste informatii pot fi folosite de catre AShopaholic’s Universe pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai;

Nu colectam si nu prelucram date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu colectam si nu prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

In ce scop colectam aceste date?

AShopaholic’s Universe colecteaza date cu caracter personal pe paginile Siteului sau, numai cu acordul voluntar al Utilizatorului, Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

  • crearea si administrarea contului pe site-ul www.shopaho.ro;

  • preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

  • rezolvarea problemelor de orice natura referitoare la o comanda : solutionarea anulărilor, returnarea produselor, rambursarea contravalorii produselor, etc;

  • informarea cu privire la statusul comenzii dumneavoastra, atat din partea AShopaholic’s Universe cat si prin intermediul companiilor de curierat avizate de noi;

  • oferirea de raspunsuri la intrebarile dumneavoastra cu privire la comenzile dumneavoastra sau la bunurile oferite A Shopaholic’s Universe;

  • trimiterea de newslettere (daca v-ati abonat la newsletter si ati confirmat abonarea prin email), si/sau alerte periodice, in format exclusiv electronic, pentru a va trimite oferte generale si personalizate;

  • contactarea la cererea sa voluntara;

  • transmiterea catre terti direct implicati in procesul de finalizare a comenzii (curier rapid, servicii postale, servicii folosite de AShopaholic’s Universe in vederea efectuarii operatiunilor de livrare, plata, procesare a comenzii, scopuri comerciale si de marketing, etc).

In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale PayU SA (denumita in continuare „PayU”)
PayU este furnizorul
A Shopaholic’s Universe de servicii de plata, administrare plati si protectie antifrauda.
A Shopaholic’s Universe nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online PayU.

Procesatorul de carduri bancare agreat de catre A Shopaholic’s Universe are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare tranzactie.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal?

Putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dumneavoastra urmatoarelor categorii de terti:

furnizorilor de servicii de curierat;

furnizorilor de servicii bancare;

furnizorilor de servicii de plata;

furnizorilor de servicii IT;

– furnizorilor de servicii de analiza (Google, Facebook);

– furnizorilor de servicii de social media

furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing.

Oferim tertilor mai sus mentionati doar informațiile de care au nevoie pentru a-și îndeplini serviciile specifice.

De asemenea putem divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice in cazul în care ne revine o obligație legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim.

Unde sunt colectate aceste date?

Stocarea datelor se face in Romania.

Cat timp pastram datele colectate?

Durata de timp in care vom stoca datele va depinde de motivul pentru care folosim aceste date, astfel:

  • Vom folosi/stoca datele tale atata timp cat este necesar pentru executarea contractului.

  • Vom folosi/stoca datele cat timp avem acordul dumneavoastra.

  • Vom folosi/stoca datele tale atata timp cat este necesar pentru a ne conforma obligatiilor legale.

Toate datele personale detinute de noi vor fi pastrate pe perioada furnizării de servicii plus un an de la inchiderea furnizarii serviciului.

Inchiderea furnizarii serviciului se poate face:

  • la initiativa A Shopaholic’s Universe;

  • la notificarea Clientului / Membrului / Utilizatorului cu privire la decizia de incetare a apartenentei la program

La expirarea termenului descris mai sus, toate datele personale vor fi distruse ireversibil cu exceptia celor necesare pentru indeplinirea obligatiilor fiscale sau legale.

In cazul in care v-ati exprimat consimtamantul pentru a vi se transmite newsletter adresa dumneavoastra de email va fi pastrata pana veti alege sa va dezabonati. Dezabonarea se va putea face prin accesarea link-ului existent in fiecare newsletter.

Ce obligatii avem in legatura cu datele pe care le colectam?

A Shopaholic’s Universe se obliga ca datele colectate ale Clientului/Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate.

Ne obligam sa nu facem public, sa vindem, inchiriem, transferam, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in scopurile declarate.

In cazuri exceptionale, putem transmite informatii cu caracter personal autoritatilor sau institutiilor publice conform prevederilor legale daca:

  1. e prevazut intr-o dispozitie legala;

  2. protejeaza siguranta publica;

  3. protejeaza drepturile companiei A Shopaholic’s Universe sau ale companiilor afiliate;

  4. activitatile dumneavoastra contravin termenilor si conditiilor impuse de A Shopaholic’s Universe

  5. A Shopaholic’s Universe fuzioneaza sau e achizitionata total sau partial de o alta companie iar baza de date e transferata noului operator.

  6. A Shopaholic’s Universe devine insolvabila (voluntar sau involuntar) iar baza de date poate fi vanduta, autorizata, tranzactionata doar cu acordul instantei.

In cazul in care vor aparea situatii mentionate mai sus, veti fi anuntati prin e-mail sau printr-un anunt postat pe site-urile www.shopaho.ro.

Care sunt drepturile dumneavoastra?

Clientul / Membrul /Utilizatorul are urmatoarele drepturi :

  • sa solicite o confirmare a faptului ca ii sunt prelucrate datele cu caracter personal;

  • sa solicite o copie a acestor date;

  • sa primeasca informatii despre datele cu caracter personal (datele pe care le avem, la ce le folosim, cui divulgam aceste date, cum le protejam, cat timp le pastram);

  • sa ceara corectarea sau completarea datelor cu caracter personal;

Daca in orice moment participantul considera ca orice date personale pe care A Shopaholic’s Universe le detine sunt incorecte sau incomplete, acesta are posibilitatea de a cere sa vada aceste informatii, sa le corecteze. Pentru aceasta te rugam sa ne contactati prin email la contact@shopaho.ro sau prin posta / curier la adresa: Bucuresti, Str. Drumul Taberei nr.39, bl OS4, sc.5, et. 9, ap. 200, sector 6.

  • dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru acest document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta.

  • dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare.

Exista anumite circumstante in care nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dumneavoastra de stergere a datelor dumneavoastra cu caracter personal. In anumite situatii prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara (de exemplu pentru respectarea unei obligatii legale sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta)

Pentru a-si manifesta opozitia, clientul trebuie sa transmita catre A Shopaholic’s Universe o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata.

  • dreptul de a se opune in orice moment, fara nici o justificare ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

Pentru a-si manifesta opozitia, clientul trebuie sa transmita catre A Shopaholic’s Universe o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata,
Cererea adresata de catre Membru sau Client catre A Shopaholic’s Universe poate fi transmisa in format fizic prin curier sau in format electronic prin email la adresa contact@shopaho.ro

In cazul in care doriti sa formulati o plangere asupra modului in care au fost administrate datele personale, va rugam sa ne contactati prin email la contact@shopaho.ro sau prin posta / curier la adresa: Bucuresti, Str. Drumul Taberei nr.39, bl OS4, sc.5, et. 9, ap. 200, sector 6.

Ne propunem sa raspundem la orice solicitari in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului in care acest lucru este complicat. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o lună.

Daca considerati in continuare ca datele personale nu au fost administrate corect conform reglementarilor, puteti contacta Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si puteti formula o plangere catre aceasta.

Modificari ale politicii de confidentialitate

Orice modificari pe care le vom face in viitor în politica noastra vor fi afisate pe site si, daca este cazul, iti vor fi notificate prin e-mail sau prin intermediul retelelor sociale. Te rugam sa consulti site-ul nostru frecvent pentru a vedea orice actualizari sau modificari ale politicii noastre.